Yazlık Gömlek Altına Ne Giyilir?

mavi yazlık gömlek

Evet! Şahane bir konuyla karşınızdayız. Yaz aylarının sıcak ve enerjik atmosferinde hem stilinden ödün vermeyip hem rahat olmak her erkeğin arzusudur, biliyoruz. Yazlık gömlek, erkek modasında bu hedefe ulaşmanın en şık yollarından biridir. Peki, yazlık gömlek altına ne giyilir? sorusunun cevabı nedir? Şimdi, bu sorunun cevabı iki şekilde verilebilir elbette. Birincisi pantolon seçimine dair detaylarla size yardımcı olabiliriz.

‘’Ben onu hallederim’’ dediğinizi duyar gibiyiz. Tamam, önce en çok merak ettiğiniz tişört kombininden sonrasındaysa erkek yazlık gömlek altına hangi alt giyim parçaları seçebileceğinize dair ipuçları paylaşacağız. Çünkü bunlara da en az tişört kombinleri kadar ihtiyacınız olacak, demedi demeyin.   

 

Gömlek İçi Tişört Uyumu Nasıl Olmalı?

Öncelikle gömlek içi tişört uyumundan başlamalıyız. Bu uyumu yakalamak her zaman kolay olmuyor farkındayız ama neticede on bin bilinmeyenli bir denklemden bahsetmediğimiz de kesin.

Yaz aylarının ortasında olduğumuz için bu sıcaklarda özellikle erkek yazlık gömlek kısa kollu modelleri ile tişört uyumu size hem rahatlık hem de stil sahibi bir görünüm vadeder. Bu uyumu yakalamak için küçük ama etkili önerilere ihtiyacınız var sadece. İşte bunun için buradayız:

 

1. Renk Uyumuna Dikkat Edin

En birincil kural renk! Gömlek içi tişört kombinlerinde renk uyumu elzem. Hele ki erkek modasında yazlık gömleklerden bahsediyorsak genellikle açık renk ve canlı desenlerde modeller tercih edilir.

Açık renkten kastımız beyaz, mavi, pastel tonları… Eğer yazlık gömlek altına nötr ve sade renklerde tişörtler giyerseniz dengeli bir görünüm için profesyonel bir seçim yapmışsınız demektir. Oldukça basit olduğunun farkındasınız değil mi?

Örnek vermek gerekirse beyaz tişört ile mavi yazlık gömlek ile mükemmel bir uyum sağlar.

2. Desen ve Doku Uyumu

Sade şıklık yerine desenli gömlekler ile de yaz aylarında oldukça cool bir görünüme ulaşabilirsiniz. Desenli erkek gömlek seçtiğinizde, altına giyeceğiniz tişört sade ve düz olursa; bu durum hem kombininizin göz yorucu olmasını engeller hem de daha şık bir görünüm sağlar. Erkek modasından bahsediyorsak yıllar boyunca değişmeyen bir gerçek var ki o da yazlık gömlek erkek giyimde çizgili veya çiçek desenli bir gömlek tercih ediliyorsa altına mutlaka sade tişört giyilmesi gerektiğidir.

3. Gömlek ve Tişört Kesimi

Gömlek ve tişörtlerin kesimi de bu uyumda altın kurallardan biri: Yani şöyle düşünelim: Bir dar gömlek ile oversize model içine giydiğiniz tişört aynı havayı yansıtmaz. Slim fit gömlek modelleri giyiyorsanız uzağa gitmeyin yine slim fit tişörtleri tercih edin. Eğer oversize gömlekler giydiyseniz de daha rahat ve bol kesimli tişörtlerle kombin yapın ki yansıtmak istediğiniz tarz hayat bulsun!  

 

Yazlık Gömlek Erkek Modasında Nasıl Kombinlenir?

Hiç şüphesiz erkek yazlık gömlek altına giyeceğiniz en rahat parça dediğimiz zaman aklınıza şortlarınız geliyor değil mi? Tam üstüne bastınız:

Keten veya müslin şort, gömlek içine giyeceğiniz tişörtle tamamlayacağınız kombinleriniz için en vazgeçilmez üçüncü tamamlayıcıdır.  Yaz ayında plajda dinlenirken veya eğlenirken; hafta sonu gezilerinde dolaşırken bu kombin sizi epey yükseltecek! Özellikle açık renkli şortlar veya desenli veya pastel gömlekler birbirleriyle çok güzel flört eder.

 

1. Chino Pantolon ile Şıklığı Yakalayın

Chino pantolonlar da yazlık gömleklerin mükemmel bir tamamlayıcısıdır. İsterseniz iş hayatında isterseniz günlük rutininizde ideal olan bu seçim, daha önceki yazılarımızda da ayrıntılarıyla değindiğimiz smart casual tarzı benimseyen erkekler için idealdir. Beyaz veya krem rengi chino pantolonlar, mavi yazlık gömlek veya diğer pastel tonlarla kombinlenirse oldukça ferah ve sofistike bir tarz sağlar.

2. Jean Pantolon ile Klasik Stil

Jean pantolonlar, her mevsim olduğu gibi yaz aylarında da kurtarıcı parçalardandır. Erkek yazlık gömlek kısa kollu kombinlerinde jean pantolonlar, özellikle beyaz ve açık mavi tonlarında bir gömlek seçimi yaptıysanız harika görünür. Spor ayakkabılarla tamamlayarak günlük ve rahat bir tarz elde edebilirsiniz.

3. Keten Pantolon ile Doğal Şıklık

Israrla üzerinde durduğumuz ve öve öve bitiremediğimiz keten pantolonlarda sıra! Yazlık gömleklerle keten pantolonlar doğal şıklığa ulaşmanın en kestirme yoludur diyebiliriz. Özellikle bayılacağınız iki renk: bej veya kahverengi keten pantolon, pastel tonlarda veya beyaz erkek gömlek ile sizi şıklığın doruklarına ulaştırır.

Evet bol stil ipucu paylaştığımız bir içeriğin daha sonuna geldik. Sakın aklınızdan çıkarmayın; yazlık gömlek, erkek modasında doğru kombinlerle size stilinizi bir üst seviyeye taşıma imkânı verir. Her ortamda hayranlık dolu bakışları üzerinize çekebilirsiniz!

Sizin için modayı takip eden ve en özel anlarınızda eşlik edecek en trend ürünlerle hizmet veren Valiberta ya göz atmayı unutmayın!

Etiketler: erkek yazlık gömlek kısa kollu
Temmuz 23, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR