İlk İş Gününde Ne Giyilir?

beyaz müslin gömlek

İlk iş günü sabahı stresi desek hepimizin hafızasında heyecan, endişe ve belirsizlik hissi canlanıyor değil mi? Eğer siz bu gruba girmiyorsanız tebrik ederiz. Demek ki heyecanınızı yatıştırma konusunda epey ustalaşmışsınız. Çoğunluğumuz bununla başa çıkmak için önerilere ihtiyaç duyuyor. Yaşadığınız stresi bastırma konusunda bir iki öneriyle başlamak istiyorum. İlk iş gününde ne giyilir? diye kara kara düşünüyorsanız ama ilk iş günü sabahı buna karar veririm diyorsanız büyük hata yapıyorsunuz demektir. Çünkü kıyafetlerinizi bir gün önceden hazırlamak, sabah telaşını azaltacaktır. Ayrıca, rahat ve güvendiğiniz bir kıyafet seçmek de özgüveninizi büyük ölçüde artırır. Mizahi bir dille söylemek gerekirse, ilk iş gününüzde "bir müslin gömlek sizi CEO gibi bile hissettirebilir!"

Geçelim daha detaylı önerilerimize: renk seçimiyle başlasak fena olmayacak. Çünkü bildiğiniz gibi renklerin insan psikolojisi üzerinde son derece güçlü etkileri var.

İlk İş Günü Ne Renk Giymeli?

İlk iş günü, genellikle heyecan ve stres dolu anlarla başlar. Sabah aynanın karşısında ne giyeceğinizi düşünürken, kıyafet seçimi konusunda kararsızlık yaşayabilirsiniz. Bu noktada cevabını aramanız gereken ilk soru ilk iş günü ne renk giymeli olmalı.

Profesyonel ve güvenilir bir izlenim bırakmak için klasik renkler tercih edilmelidir. Örneğin, beyaz müslin gömlek erkekler için harika bir seçimdir.

Çünkü beyaz gömlekler hem resmiyetin hem de klasik giyimin en gözde parçasıdır. Bir de kumaş olarak müslin ya da erkek beyaz keten gömlek tercih ederseniz işyerine gidene kadar stresten şıpır şıpır terleseniz de bu terlemeyi minimuma inecek ve böylelikle bir de bunun stresini yaşamamış olacaksınız. Aynı zamanda beyaz gömlek giyen biri, güvenilir, ciddi ve işine önem veren biri olarak algılanır. Bu, iş yerinde ilk gün saygınlık kazanmak açısından önemlidir. Hem sade hem de şık bir görünümle iş arkadaşlarınızın ve patronunuzun karşısında mağrur bir poz kesebilirsiniz.

Mağrur demişken eğer kendinize güvendiğiniz kadar mesai arkadaşlarınızın ve patronunuzun da size güvenmesini istiyorsanız beyaz tek seçenek değil. Mavi keten gömlek de işinizi fazlasıyla görür ve erkekler için son derece popüler bir seçenektir. Mavi etrafa karşı ben çok dingin, sakin ve sakin ve güvenilir biriyim imajı uyandıran bir renktir ve iş ortamında rahat hissetmenize yardımcı olabilir.

Tabii birçok alternatif vardır ama size önerdiğim bu iki renk hem profesyonelliğinizi perçinleyecek hem de rahatlığınızdan taviz vermemenizi sağlayacak. Yaz aylarında olduğumuz için bu aylarda işe gittiğinizi varsayıyorum. Fakat kışın gidecekseniz de gömleğinizin üzerine geçireceğiniz rahat kesim bir blazer ceket sizi smart casual bir görünüme kavuşturacak ve böylelikle kendinizi oldukça özgüvenli hissedeceksiniz. Pantolonunuz da çok sıkmamalı ama eşofmanla işe gelmiş diye yorum yaptırmayacak rahatlıkta ve şıklıkta olmalı. Bunun için oldukça popüler bir seçenekten bahsedeyim: pantolon görünümlü eşofman adıyla sorulan jogger pantolonlar… Bana teşekkür edeceksiniz. Slim fit pantolon tercihiniz de olabilir tabii. Daha şık ve resmi bir yere gidip gitmemenize bağlı bu kararınız.

İş yerinde ilk gününüzde fark edilmek ve olumlu bir izlenim bırakmak için bu renkleri tercih ederseniz önünüze gelen herkese İlk İş Günü Ne Giymeliyim? diye sorma derdinden de kurtulursunuz.

Merak etmeyin yalnız değilsiniz. İlk iş günü ne giymeliyim? sorusu sıkça karşılaşılan bir durumdur. Burada kilit nokta olan iki unsur var: rahatlık ve şıklık.! İşte bu kadar…

Gömlekte illa bir detay ararım diyenlerdenseniz cep detaylı gömlekler, hem fonksiyonel hem de modern bir görünüm sunacaktır. Erkek cepli gömlek modelleri, iş ortamında kullanışlılık sağlar ve şıklığınızı korur.

Kısa kollu cepli erkek gömlek, özellikle yaz aylarında serin kalmanıza yardımcı olurken, profesyonel görünümünüzü de korumanızı sağlar ve size kendinizi oldukça şık hissettirebilir. Çizgi detayları veya kapitone desenler da bu noktada tarzınızı yansıtacak detaylar olarak kenara not edilsin.

Kıyafet seçiminin önemi büyük. Doğru kıyafet seçimi, iş yerindeki ilk izleniminizi olumlu yönde etkiler. İlk iş gününde şıklığınızla göz doldurmak için az ama nokta atışı önerilerimizle sizlere veda etmek üzereyiz. Sakın unutmayın: rahat ve kendiniz gibi hissettiğiniz bir kıyafet, gününüzü daha keyifli hale getirecektir.

 

İşin özü, ne giydiğinizden çok, nasıl hissettiğinizdir. Rahat olun ve ilk iş gününüzün tadını çıkarın! Valiberta’ da bu önemli gününüze eşlik edecek en rahat ve şık seçenekleri bulacağınızdan eminim !

Etiketler: İlk İş Gününde Ne Giyilir?
Temmuz 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR