Gömlek Yaka Ölçüsü Nasıl Alınır?

Gömlek Yaka Ölçüsü Nasıl Alınır?

Bir gömlek diyip geçmeyin. Gömleğin yakası, düğmesi, kolu, rengi, deseni, kumaşı ve bununla ilgili bilmeniz gerekenler bir derya! Her erkeğin gardırobunda ona her zaman mutlu hissettiren bir gömleği vardır. Ama bazen doğru yaka ölçüsüne dikkat edilmediği zaman bu mutluluk ayna karşısında bir hayal kırıklığına dönüşebilir. Peki, gömlek yakası nasıl olmalı? dediğinizi duyar gibiyim. Hepsiyle ilgili size rehberlik edecek yazımızı dönüp dönüp okuduğunuzda bana teşekkür edeceksiniz.

 

Gömlek Yaka Ölçüsü Nasıl Alınır?

Her şeyden önce doğru yaka ölçüsünü almak, gömleğinizin boynunuzda rahat oturmasını ve şık görünmesini sağlar. Bunun için gerekli olan adımları size sırayla aktaracağım:

 

1. Gerekli Malzemeler

Öncelikle yaka ölçüsü almak için ihtiyacınız olan iki malzeme bir mezura ve bir ayna! Bu durumda bir arkadaşınızdan size yardımcı olmasını isterseniz daha doğru sonuçlar elde edebilirsiniz.

2. Doğru Pozisyon

Şimdi ölçümü alırken mutlaka dik durmanız gerekiyor ve boynunuzu da doğal pozisyonda tutmaya özen gösterin. Mezurayı boynunuzun çevresine yerleştirmelisiniz. Ancak dikkatli olun boynunuzu sıkmanıza gerek yok. Gayet rahat bir şekilde ölçüm yapın.

3. Ölçüm Noktası

Mezurayı yerleştireceğiniz kısım önemli: Boynunuzun en geniş kısmına, genellikle Adem elmasının altına yerleştirmeniz önerilir. Mezurayı tam tur boynunuzun etrafında dolaştırarak ölçmelisiniz. En önemli nokta olduğu için sakın atlamayın. Bu ölçümle, gömlek yakanızın doğru oturmasını sağlayacak temel ölçüyü almış olacaksınız.

4. Esneklik Payı

Sıkmayın demiştik. Tekrar hatırlatalım: ölçümü alırken, mezura ile boynunuz arasında bir parmak genişliğinde bir boşluk kalması gerekiyor. Bu; birazdan bahsedecğimiz oxford veya klasik yaka gömlek modelinizi iliklediğinizde sizi boğan histen kurtarır daha rahat nefes almanızı sağlar.

Ölçümü aldık şimdi sıra geldi nasıl bir gömlek yakası istiyorsunuz onu seçmeye:

 

Gömlek Yakası Nasıl Olmalı?

Gömlek yaka ölçüsü nasıl alınır? öğrendikten sonra şimdi hem görünümünüz hem de konforunuz için favori olan bazı popüler yaka modelleri ve kullanım alanlarından bahsederek size rehberlik etmeye çalışacağız.

 

Oxford Yaka Gömlek Modelleri

Oxford yaka gömlek, düğmeli yakalarıyla meşhurdur ve genellikle rahat şık tarz olarak tanımladığımız smart casual şıklık için kullanılır. Bu yaka tipini isterseniz spor ceket modelleri ile isterseniz kot pantolonlarla kombinleyebilirsiniz. Çoğumuzun hayatının büyük bir bölümü iste geçiyor. Bu yüzden işyerinde rahat etmek de en az şıklık kadar önemli. Bu ideal tercihle her ikisini de deneyimleyebileceksiniz, emin olun!

Hakim Yaka Gömlek Modelleri

Hakim yaka gömlek ise oxford yakaların aksine düğmesiz ve dik yakalarıyla bilinirler. Üstelik giyen kişiye oldukça minimalist ve modern bir tarz sunar. Yaz aylarında üzerinize geçirecek hafif ve ferah bir seçenek olarak değerlendirmenizi öneririm. Yine nefes alabilen kumaş olarak tanınan keten pantolon veya şortlar bu stilin rahat bir yaz stiline dönüşmesine sebep olacaktır.

Klasik Yaka Gömlek

Klasik yaka gömlek ise resmi ve iş ortamları için idealdir. Gömleğinizi hepinizin de bildiği üzere kravat veya papyon ile kullandığınızda resmi bir görünüme ulaşırsınız. Bu gömlekler her erkeğin dolabından en az bir tane özel günler için sakladığı takım elbiseler için mükemmel uyum sağlayacaktır.

İtalyan Yaka Gömlek

İtalyan yaka gömlekler, gözlemlerinizden çıkaracağınız gibi daha geniş daha  açık yakaları ile dikkat çeker. Kravat takmayı sevmiyorsanız sizin için biçilmiş kaftan diyebiliriz bu gömleklere. Yani kravat takmadan da şık olmanız mümkün. Özel davete ya da etkinliğe katılırken tercih edeceğiniz bir seçenek diyebiliriz.

 

Yaka Bakımı ve Temizliği

Gömlek yakasının uzun ömürlü olması için bakımına özen göstermek gerekir. Bunun için yıkama talimatlarına dikkat ederek özenle yıkayıp ütülemeniz önemli! Ayrıca, yaka askıları kullanırsanız gömleklerinizi dolapta asarken kırışmalarını da önlemiş olursunuz.

Özetle doğru yaka ölçüsü almak ve uygun yaka modelini seçmek size çok şey kazandıracaktır.  Gömlek yakası nasıl olmalı? sorusuna cevap bulduğunuzu umduğumuz bu yazımızdan ilham alarak kendi tarzınıza en uygun yaka modelini seçebilirsiniz. Küçük bir dost tavsiyesi daha: Birkaç farklı yaka tipinde gömlek edinip hangisinin size daha çok yakıştığını denemek iyi bir fikir olabilir.

 

Tarzınıza en uygun gömlek yaka modellerini bulabileceğinize emin olduğumuz Valiberta online mağazasından yapacağınız güvenli alışverişle hem şık hem de uzun ömürlü gömleklere sahip olabilirsiniz!

Etiketler: Gömlek Yaka Ölçüsü Nasıl Alınır?
Temmuz 17, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR