Erkek Gömlek Boyu Ne Kadar Olmalı?

Erkek Gömlek Boyu Ne Kadar Olmalı?

Her zaman bıkmadan tekrar ettiğimiz bir gerçek var: Gömlek giymek özen ve dikkat ister! Bugün de oldukça önemli bir konuyu konuşacağız. Çünkü gömleğinizde doğru boyu seçtiğiniz vakit şıklık ve rahatlık konusunda önünüzde kimse duramaz! Peki, erkek gömlek boyu ne kadar olmalı? ve doğru boy nasıl belirlenebilir?

 

Gömlek Boyu Neden Önemlidir?

Neden bu kadar üstünde duruyoruz. Yani gömlek boyu neden önemli? Gömleğinizin boyu doğrudan stilinizi ele veren bir detay diterek söze başlayalım. Örneğin çok uzun veya çok kısa gömlek giyerseniz kıyafetinizin dengesini bir anda bozabilirsiniz ve hareket kabiliyetiniz kısıtlanabilir. Bu sebepten dolayı, gömlek boyunun uzunluğunu doğru seçebilmek stilinizi tamamlamak için en değerli anahtar!

 

Gömlek Boyu Nasıl Ölçülür?

Hadi! hemen şu an adımları takip ederek ölçüm yapabilirsiniz. Başlıyoruz:

Omuzdan Aşağı Ölçüm

Gömlek boyunu omuzdan aşağı doğru ölçmelisiniz. Aslında böyle yaparak gömleğin etek ucunun nereye kadar geleceğini belirlemiş oluyorsunuz. Doğru ölçüm için omuz ve belinizin altına ve hatta kalçalarınıza kadar ölçüm yapmanız gerekir, unutmayın.

Arka Boy Uzunluğu

Gelelim arkamıza… Gömleklerin arka boy uzunluğu önden fazla olur, mutlaka dikkat etmişsinizdir. Bunun sebebi de gömleğin pantolon içine sokulduğunda çıkmasını önlemek aslında. Arka boy ölçümü yaparken de omuzdan başlayın ve kalçalara kadar ölçüm alın. Gömlek boyu neden önemli? sorusuna vereceğimiz yanıtlar bu şekilde sıralanabilir.

 

Farklı Gömlek Modelleri ve Boy Uzunlukları

Aslında stiliniz sizin imzanız olduğu için erkek gömlek modelleri arasında tercih ettiğiniz stil, gömlek boyunda da oldukça etkili. Bazı popüler modeller üzerinden anlattığımızda ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız.

Müslin Gömlek

Erkek müslin gömlek, dediğimiz zaman cıvıl cıvıl yaz ayları geliyor aklınıza değil mi? Bu gömlekler genellikle genellikle biraz kısa boyda tasarlanır ki bu sayede rahat edebilirsiniz. Yani müslin gömleklerin boyu, ya bel hizasında ya altında olmalı!

- Erkek Keten Gömlek

Yine teninize püfür püfür hava aldıran erkek keten gömlek, yaz aylarının en mükemmel parçalarındandır. Kumaşının hafifliği ile meşhur olan keten gömlekler, orta boyda veya biraz daha uzun tasarlanabilir.  Çoğunlukla kalça hizasında sonlanması tercih edilir.

- Uzun Gömlek

Daha modern ve şık bir görünüm istiyorsanız uzun gömlek modelleri size bundan fazlasını verecektir. Bu gömlekler, genellikle kalçaların altına kadar uzanır ve böylece eğer slim bir pantolonla iyi bir uyum yakalar.

Uzun gömlekler daha çok urban tarz dediğimiz sokak stili veya daha şık olan casual kombinlerde tercih edilebilir. Gelelim en rahat tercihe: Spor gömlek boyu ne olmalı?

- Spor Gömlek

Spor gömlek ise rahat ve hareket özgürlüğü sunan tasarımlarıyla bilinir. Bu gömleklerin boyu, genellikle bel hizasında veya biraz altında olmalıdır.

Spor gömlekler, kot pantolonlar veya şortlarla kombinlenerek günlük hayatta rahatlıkla kullanılabilir. Aslında uzun gömlek modelleriyle benzer özelliklere sahip gördüğünüz gibi…

 

Gömlek Boyu ve Vücut Tipi

İster erkek müslin gömlek, isterseniz keten seçin vücut tipinizi asla göz ardı etmemelisiniz. Mesela uzun boylu erkekler, uzun gömlekleri tercih ettiklerinde oldukça hoş görünürlerken kısa boylu erkekler daha kısa modellerle dengeli bir tarz yakalayabilirler.

Ayrıca, kilolu erkekler de vücut hatlarını dengelemek için biraz daha uzun ve düz kesim gömlekleri tercih ederlerse iyi olur. Erkek gömlek modelleri çok değişken gördüğünüz gibi.

Erkek gömlek boyu ne kadar olmalı? sorusunun cevabı da buna bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Tarzınıza, vücudunuza gömleğin türüne göre en doğru seçimi yapabilirsiniz.

Erkek keten gömlek veya uzun gömlek gibi daha spor modellerin hepsini deneyip kendinize yakışanı bulabilirsiniz.

 

Göz alıcı bir görünüme kavuşmak için başvuracağınız ilk adres olan Valibertada kendinize yakışan gömleğe zahmetsiz şekilde ulaşmak için modellere göz atmanız yeterli!

Etiketler: Erkek Gömlek Boyu Ne Kadar Olmalı?
Temmuz 25, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR